baby stroller

Количките за деца се купуват и избират от семейството, а бебенцето, всъщност което ще го ползва, е без право на глас. Доста майки и бащи се объркват от многообразието на видове и модели детски колички на търговския пазар и не знаят просто точно как да подберат. 

Ето и няколко неща, като непременно трябва да вземете предвид, защото в края става дума за правилното и за сигурността на детето ви. 

При закупуването на количка за дете 
Изберете количка за дете със широка основа и широк кош, тъй като това посочва колко издържлива е количката. Тесните бебешки колички лесно се прекатурват, когато детето се наведе прекалено много зад борда. 

Ако случайно харесвате количка за детенце с различни положения на облегалката, бъдете сигурни се, че конкретната облегалка се застопорява здраво на всяко състояние или заплашвате детето да изпадне, съвсем случайно. 

Проверете дали бебешката количка има защитни колани, държащи бебенцето в кошчето и не биха му позволили да се изхлузи. Най-правилно е коланчетата да преминават между краката, през кръста и още през раменцата на детето. 

Частта от текстил на детската ви количка трябва да се отстранява лесно и да е подходяща за изпиране в пералня. Ако е осъществимо, тествайте бебето дали ще развие алергична реакция към материала. 

Убедете се, че бебешката количка може свободно да премине през входната врата на жилището ви.
Имайте предвид несъмнено размерите на количката в сгъната позиция с големината на багажника в колата, не малко багажници се оказват твърде мънички за определени типове детски колички. 

За употребата на количките за бебета
Точно преди да сложите бебенцето в количката, прегледайте дали наистина сте поставили спирачките. Прегледайте дали облегалката е солидно блокирана в нужното състояние. Ако прибирате количката, внимавайте детето да не е прекалено близо, защото има опасност да го притиснете, без да искате.

Не забравяйте да проверите предпазните колани на бебешката количка абсолютно винаги, ако тръгвате на обиколка. Те ще предотвратят опасното измъкване или изпадане на детенцето от детската количка, като би могло да се случи, в момента на пресичане на натоварен булевард като пример. 

Докато се намирате на наклонен терен задължително активирайте спирачката преди да отпуснете ръкохватките на бебешката количка, дори и да е въпрос за много малко секундички. 

Бебешките колички, като почти всяка различна вещ, се нуждаят от непрекъсната поддръжка, ето защо много често инспектирайте дали наистина абсолютно всичко е в кондиция.

Открийте още: бебешки люлки

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.