health supplementsМоже да бъдете спокойни, вече не се тревожете за обезводнената кожата на лицето и тялото, чупещите се нокти и слабата коса. На пазара са Омега 3 мастни к-ни.

Ако се чудите какво са тези киселини и с какво точно са ползотворни за тялото, тук ще поясним.

Омега-3 есенциалните киселини са безценни за човешкото тяло, защото не се произвеждат в тялото ни. Ето защо е много важно да си ги наваксваме с продуктите, приемайки ги и с хранителните добавки.

В ястия Омега-3 мастни киселини най-широко се намират в градинския чай, рибата, асаи, лененото масло, водораслите и орехите, маслото от рапица и спанака.

За съжаление, обаче доста често ежедневната ни диета не би могла да ни снабди с нужните благоприятни хранителни съставки. Факторите за всичко това са много – от една страна в напрегнатото ежедневие не ни остава време да приготвим и поднесем у дома на любимите си хора ястията, от които действително се нуждаят. Има и друго – доста често сме неглежирани по отношение на храната и пропускаме да си даваме сметка колко точно важно е да ядеме наистина добра и задоволяваща храна абсолютно всеки ден. Често разчистваме на бързодостъпните, засищащи и лесни, но без големи хранителни качества храни.

Някаква друга причина да не консумираме достатъчно количество Омега-3 мастни к-ни с храната е някакъв характерен привкус, който не ни харесва. Много мъже и жени, като пример не консумират риба, спанак и водорасли. Много рядко консумират в необходимите количества и от другите имащи Омега 3 ястия.

Факт е, че за да се набавят важните за нормалната работа на организма Омега-3 мастни киселини е важно да се усвояват добавки.

Предлагат се в разнообразни видове, но често се намират като на капсули или масло, като се приемат по нареждане или според инструкцията върху кутийката.

Омега-3 са полезни мазнини, които спомагат за нормалния метаболизъм на нашето тяло.

Както за здрава коса, кожа и нокти Омега-3 мастни есенциални киселини са изгодни и за много други неща.

Като пример приемът на задоволителни нива Омега-3 мастни к-ни помага за овладяването на депресивни състояния.

Незаменими са, ако се лекува високо артериално кръвно налягане, защото Омега 3 освежават кръвта и свалят по естествен метод завишеното кръвно налягане. Помагат за регулиране на неблагоприятния холестерол в кръвта.

Есенциалните киселини действат добре за болки в ставите, ревматоиден артрит и т.н.

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.