women underwearНеотдавнашно изследване информира, че повечко от 80% от американците носят едно и също бельо през целия си съзнателен живот. Разбира се това показва, че много хора не се доверяват на марки, като не са запознати, не искат да направят експеримент с други материи и модели, тъй като за повечето хора намирането на изцяло нов вид бельо се приема като неудобно при носенето му. Ето няколко препоръки как да си закупите удобно и красиво бельо.

Намирайте си точния размер

За да ви е приятно бельото, то би трябвало да е и коректния размер за Вас. Бельо, което Ви опъва, стяга и забива в кожата не е за Вас. Ако си вземате бельо, трябва да сте честни със себе си и си вземете Вашия номер, а не малък. Никой не желае да си купува бельо в размер XXL или XL, но все пак ако наистина този е вашия собствен, не се срамувайте, правилно си вземете такъв, отколкото по цял ден да се чувствате наистина неприятно. А и не забравяйте, че когато бельото е по-малък размер от Вашия, то ще Ви стяга и може би дори да се вижда много повече, даже и под дрехите.

Непременно гледайте за висококачествени материи

Изборът на правилната материя на бельото е особено важно. Не малко материи могат да доведат до дискомфорт при носене. Винаги се оглеждайте за гладки и меки материи. Мрежестото бельо и бельо от дантела, макар и доста привлекателно да изглеждат, може да Ви докарат обриви, да Ви драскат по кожата и да образуват запотяване. Добър вариант на материи са микрофибър, висококачествен полиестер, кашмир, ликра.

Безшевно бельо

Безшевното бельо става все по-предпочитано от повечето жени по целия свят. Независимо, че до голяма степен не забелязваме шевовете по бельото, но те много често могат да предизвикат дразнение по кожата, а също така да оставят и следи. Поради тази причина непременно като можете носете безшевно бельо, като е приятно и от 2-те страни и е много удобно при ползване на впити облекла.

Грижете се за бельото си

Правилната грижа за Вашето бельо е от изключително голямо значение за по-голям комфорт. Изпирайте с прах за деликатни материи и задължително когато можете на ръка. Прочитайте етикетите и изпирайте на правилната програма, в случай, че използвате автоматична пералня. Дръжте го добре прегънато в гардероб с чекмеджета и разделители. Също така не носете прекалено дълго вашето бельо. Хвърляйте износеното си бельо, а не го задържайте в шкафа. Научно доказано е, че след Шест месеца редовно ползване бельото тярбва да се подменя с ново, както това важи и за сутиените.

Copyright © 2015 Pixel Theme Studio. All rights reserved.